Je hebt ze misschien al voorbij zien komen: kleurrijke lollies met een interessante twist. Mushroom lollipops zijn precies wat de naam zegt: snoepjes met een vleugje paddenstoelen. Maar niet zomaar paddenstoelen! Ze bevatten vaak adaptogene of psychedelische paddenstoelen, afhankelijk van waar je ze koopt en wat je zoekt.

Adaptogene paddenstoelen, zoals reishi of chaga, staan bekend om hun gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van stress en het verbeteren van je immuunsysteem. Psychedelische paddenstoelen, zoals die met psilocybine, geven een compleet andere ervaring en worden vaak recreatief of voor spirituele doeleinden gebruikt.

Waarom nemen mensen ze mee?

Je vraagt je misschien af: waarom zou iemand een lollie met paddenstoelen bij zich hebben? Eén reden is het gemak. Mushroom lollipops zijn een discrete en handige manier om paddenstoelen te consumeren.

Of het nu gaat om het stimuleren van je focus met een adaptogene variant, of om een psychedelische ervaring op te zoeken, je kunt ze eenvoudig meenemen en op elk moment gebruiken. Geen gedoe met capsules of poeders, gewoon een lollie in je tas.

Gezondheidsvoordelen van adaptogene lollies

Voor de mensen die niet op zoek zijn naar een trip, maar naar een gezonde boost, zijn adaptogene mushroom edibles erg in trek. Deze lollies bevatten paddenstoelen die kunnen helpen om je lichaam in balans te brengen.

Denk bijvoorbeeld aan meer energie, minder stress of een verbeterde weerstand. Vooral in een tijd waarin mensen steeds bewuster omgaan met hun gezondheid, zijn deze lollies een trendy, lekkere manier om een beetje extra te doen voor je welzijn. En zeg nou zelf, het klinkt toch veel leuker om een lollie te eten dan een pil te slikken?

Voor de fun: psychedelische lollipops

Naast de gezondheidsboost zijn er ook de psychedelische varianten. Deze lollies bevatten psilocybine, een stof die voorkomt in magische paddenstoelen en die zorgt voor hallucinaties en een veranderde bewustzijnstoestand.

Hoewel psychedelica vroeger een beetje een taboe waren, zie je nu dat steeds meer mensen ze gebruiken voor persoonlijke groei, spirituele ervaringen of simpelweg om een keer iets nieuws te proberen. Het idee van een “trip” in lollievorm is voor sommigen een leuke, lichte manier om iets heftigs als psychedelica te proberen. Bovendien kun je makkelijk de dosis controleren.

Het proberen waard?

Ben je nieuwsgierig geworden naar mushroom lollipops? Het kan zeker interessant zijn om ze een keer te proberen, maar let wel op waar je ze koopt. Zeker als je een psychedelische variant wilt proberen, is het belangrijk om je goed te informeren over de juiste dosis en de setting waarin je het doet. Voor de adaptogene lollies hoef je je geen zorgen te maken; die zijn veilig en kun je vaak gewoon online of in natuurwinkels kopen.